Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σε απόγνωση πολλές οικογένειες, αντιδράσεις για την κατάργηση των ολοήμερων. Έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων

ΝΔ: «Ο κ. Φίλης καταργεί το δικαίωμα των μαθητών στην ισότιμη μόρφωση και διευρύνει την ανισότητα στην κοινωνία»
(ΒΙΝΤΕΟ) Παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε την Παρασκευή η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων  στην Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Ένωσης, οι αλλαγές στα προγράμματα, η κατάργηση των ολοήμερων, ο περιορισμός των τμημάτων ένταξης και...
οι συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων είναι κομμάτια του ίδιου πάζλ.
Γίνονται, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να διαχειριστεί το υπουργείο τα τεράστια κενά που υπάρχουν και όχι για παιδαγωγικούς λόγους και με παιδαγωγικά κριτήρια όπως ισχυρίζεται το υπουργείο. Μάλιστα έθεσε και μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα ζητώντας να εξηγήσει το υπουργείο πόσο παιδαγωγικό είναι να φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα μόνο οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση στο φορέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των δασκάλων κ. Στέφ. Σίντος που εξέφρασε την αλληλεγγύη των δασκάλων απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει με τα ολοήμερα, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να δώσουν το παρόν στις δράσεις που διοργανώνονται.

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου κ. Φάνης Κάτσιος εξέφρασε την αλληλεγγύη του λέγοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών.

Η υπεύθυνη του τομέα παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων κ. Ελ. Σιάση  τόνισε ότι είναι λάθος η κατάργηση των ολοήμερων, ενός προοδευτικού θεσμού που συμβάλλει στη βελτίωση των παιδιών πνευματικά και ηθικά. Δεν πρέπει να τον καταργήσουν, είπε. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων αναφέροντας «Ο κ. Φίλης καταργεί το δικαίωμα των μαθητών στην ισότιμη μόρφωση και διευρύνει την ανισότητα στην κοινωνία. Αν θέλουμε να είμαστε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα, η Εκπαίδευση οφείλει να καταστεί, ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης όλων»