Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ποιους νέους υποψήφιους βουλευτές κατεβάζει ο Κυριάκος (Δείτε τα ονόματα)

Ισχυρή ανανέωση στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων – Νέα ονόματα τα 4 από τα 7
Μπορεί ο χρόνος των εκλογών, όποτε και αν γίνουν να βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα αλλά η Συγγρού έχει ήδη έτοιμη μια λίστα με στελέχη σε όλη την Ελλάδα που θα κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές. 
Πρόκειται σε πρώτη φάση για 50-70 άτομα ηλικίας από 30 – 50 ετών. Στόχος βέβαια να εκλεγούν αφού έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα...
ελέγξει την Κ.Ο. σε σχέση με τους σημερινούς βουλευτές που στην πλειοψηφία τους δεν τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη.

Τα πρώτα ονόματα όλα δείχνουν ότι θα είναι οι:

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθήνας η ηγετική ομάδα προωθεί τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού  Γιάννη Οικονόμου και τον γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Νίκο Κωστόπουλο οι οποίοι μάλιστα έχουν ξανακατέβει.


Ακόμα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Βασίλης Ξυπολυτάς και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος.

Ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που θα κατέβει όμως στην δύσκολη αρένα της Β΄ Αθήνας είναι και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.



Στην Α’ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Ιατρίδης ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Κοκκόλης και ο Τζαφέρης Μελέτης.



Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβουν η Βίκυ Ευταξά και η Βασιλική Νάκου ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς και ο Κώστας Φωτίου.


Στην Αιτωλοακαρνανία όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στα ψηφοδέλτια ο Σπήλιος Λιβανός όπως και στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Στην Πρέβεζα ο Γιώργος Κατσαούνος και στην Κεφαλονιά η Σοφία Λουκέρη.



Στα Γρεβενά θα κατέβει ο Θανάσης Σταυρόπουλος και ο Λευτέρης Μωϋσιάδης στην Πιερία.



Στις Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου ενώ στο Κιλκίς ο Τριαντάφυλλος Πετρόγλου.

Πάντως στον κατάλογο υπάρχουν και ονόματα από άλλα κόμματα που αναμένεται να μεταπηδήσουν στη ΝΔ και θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές.

Σημαντική ανανέωση στα Γιάννενα

Τοπικά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υπάρξει σημαντική ανανέωση στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων που περιλαμβάνει 7 άτομα. Η Συγγρού προσανατολίζεται να “κρατήσει” μόνο τα 3 από τα 7 ονόματα που υπήρχαν, δηλαδή από τους Κ. Τασούλα, Σ. Καλογιάννη, Γ. Καραμπίνα, Χ. Λαζάνη, Γ. Νταλαμάγκα, Μ. Τσουλάκη και Ν. Ούζα.

Ειδικότερα από τους 5 άνδρες θα παραμείνουν μόνο 2, ex officio ο νυν Βουλευτής Κ. Τασούλας και ένας ακόμη, πιθανόν ο Χ. Λαζάνης μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (πολύ δύσκολα κάποιος ακόμη από τους “παλιούς”, παρά τις πιέσεις). Όλα δείχνουν ότι εκτός ψηφοδελτίου μένουν ο Στ. Καλογιάννης (του οποίου η οικογένεια έχει σχεδόν ανελλιπώς άτομο στη Βουλή 40 χρόνια, από το 1974), ο Γ. Καραμπίνας και ο Γ. Νταλαμάγκας.

Ως γνωστόν, εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές εκλέγει σίγουρα 3 και κατά πάσα πιθανότητα 4 βουλευτές. Το γεγονός αυτό εντείνει τις πιέσεις και τη "μάχη" για την εξασφάλιση της ...πολυπόθητης θέσης στο ψηφοδέλτιο.

Από τις γυναίκες θα παραμείνει μόνο η μία (πιθανότατα η Μ. Τσουλάκη εάν η Ν. Ούζα επιλέξει να είναι αντιπεριφερειάρχης). Για τη δεύτερη γυναικεία θέση ακούγεται έντονα ένα πολύ αναγνωρίσιμο δημόσιο πρόσωπο και δευτερευόντως άλλα δύο ονόματα.

Αναλυτικά λεπτομέρειες σε λίγες μέρες…